Sosyal Medya

Güncel

Rusya Halep’te kana doymuyor: Son 2 yılın en yoğun bombardımanı

Haber ajansı AFP’nin Halep’te bulunan muhabiri, kentteki bombardımanın son 2 yılda duyduğu en yoğun bombardıman olduğunu söyledi.



Çatışmalar nedeniyle 13 kişi yaşamını yitirirken bu ölümlerden üçü, muhaliflerin hükümetin kontrolündeki bölgeye attıkları roketler nedeniyle gerçekleşti.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler’in (BM) Suriye’deki insani yardım danışmanı Jan Egeland, azalan erzaklar ve yaklaÅŸan kış nedeniyle Halep’in doÄŸu bölümünün “iç karartıcı” bir durumla yüz yüze kaldığını ifade etti.

 

aleppo3492
 


Haber ajansı Reuters’a konuÅŸan Egeland, “Anladığım kadarıyla neredeyse tüm gıda stokları bitmiÅŸ ve on binlerce aile açlıkla karşı karşıya” dedi.

AFP’ye konuÅŸan Beyaz Baretliler örgütünün gönüllülerinden Necip Fakhuri de “Hiç bu kadar yoÄŸun top atışı duymamıştım” ifadelerini kullandı ve “sokaklar bombalandığı için” ekibinden kimsenin acil yardım çaÄŸrısı yapılan yerlere gidemediÄŸini aktardı.

 

aleppo34245234
 

Ä°ngiltere merkezli Suriye Ä°nsan Hakları Gözlemevi ise Halep’te en az 18 mahallenin bombalandığını duyurdu.

Suriye ordusu 22 Eylül’de 275 bin kiÅŸinin yaÅŸadığı tahmin edilen Halep’in doÄŸu kısmını ele geçirmek için Ä°ran destekli milisler ve Rus savaÅŸ uçakları ile birlikte operasyon baÅŸlatmıştı.

1 AYDA 700 SİVİL ÖLDÜ

BM verilerine göre bu tarihten Ekim sonuna kadar 700’den fazla sivil yaÅŸamını yitirdi.

Rusya’nın bombardımana 3 hafta ara vermesinin ardından dört gün önce yeniden baÅŸlayan saldırılar nedeniyle en az 65 kiÅŸi daha yaÅŸamını yitirdi.

Öte yandan Rusya PerÅŸembe günü bir açıklama yaparak Halep’i kendilerinin bombalamadığını, uçaklarının Ä°dlib ve Humus’ta IŞİD güçlerini hedef aldığını duyurdu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.